Freestyle Holland

topbanner_-treintje1
topbanner_-fhwt1
topbanner_-floran2
topbanner_-sponsoren
topbanner_-cross
topbanner_-combi-frontflipF
topbanner_-floran1
topbanner_-rookies2
topbanner_-clubkampioen
topbanner_-treintje
topbanner_-rookies1
topbanner_-spread1
topbanner_-robinstefanie (kopie 1)
topbanner_-robinstefanie

@Hintertux trainingscamp

1 november 2018

Tijdens de herfstvakantie zijn we met het gehele wedstrijd, aangevuld met diverse rookies en 'allstars' naar het gletchergebied Hintertux (Oostenrijk) geweest om aldaar een trainingskamp te beleggen.

Een week lang op de speciaal aangelegde mogul piste (300 meter lang) meters maken in de sneeuw. De sneeuwcondities waren zwaar te noemen dit jaar. Veel ijzige plekken, en harde wind in de eerste paar dagen van het trainingscamp, gevolgd door een 4-tal fantastische mooie zonnige dagen, met goede pistes en weinig wind. 

 

Meters konden er gemaakt worden: de teams waren opgedeeld in twee teams (eigenlijk drie als je de 'oldstars' meetelt), te weten @FHWT (het wedstrijdteam) en de rookies. Het FHWT stond onder de leiding van Jeffrey Bignell en de rookies hadden hun trainer in Andre Engelen. Daaromheen skiede de ouders hun rondjes en werd er veel koffie gedronken op de onderste uitrustplaats. 

Voor de rookies en het FHWT was het vanaf 9 uur 's ochtend tot 15:30 uur in de middag volle bak skieen, met hooguit een plas of eetpauze boven op de piste. De 'Gebietsverreihn' had Freestyle Holland hun eigen piste aangewezen die afgezet kon worden met een speciaal bord daarvoor (zie fotos). Veel #MUGL meters gemaakt op een zware piste. Voor de rookeis was er een iets lichtere mogul piste aangemaakt, zodat zij ook hun rondes konden maken. Daartussendoor werden jumps geoefend in het funpark, waar we een geprepareerde schans hadden.

Met ruim 40 vertegenwoordigers van Freestyle Holland hebben we de week doorgebracht, samen uiteten, samen lachen en veel lol maken in de teams. 

Dank voor jullie deelname en tot volgend jaar !