Freestyle Holland

topbanner_-treintje1
topbanner_-clubkampioen
topbanner_-rookies1
topbanner_-spread1
topbanner_-fhwt1
topbanner_-cross
topbanner_-floran2
topbanner_-robinstefanie (kopie 1)
topbanner_-sponsoren
topbanner_-floran1
topbanner_-rookies2
topbanner_-combi-frontflipF
topbanner_-robinstefanie
topbanner_-treintje

COVID Update NskiV - 14 Oktober

14 oktober 2020

Hoi internationale wedstrijdsporters en talententeams,

Na de nieuwe maatregelen van gisteravond krijgen we weer veel vragen van mensen over wat te doen met reizen, trainen of wedstrijden. Alles wat wij weten delen we ook op onze website https://www.wintersport.nl/vereniging/coronaprotocol, dat is echt de centrale plek waar je up-to-date informatie vindt, raadpleeg die altijd als eerste.

Een aantal praktische zaken waarvin ik denk dat jullie er wat aan hebben heb ik op een rij gezet, waarbij de informatie natuurlijk constant aangepast wordt en ik dus geen garantie geef voor de inhoud van deze mail. Ik hoop je alleen op weg te helpen in deze wisselende tijden door onze informatiebronnen te delen.

(Winter)sport in Nederland
Allereerst check en respecteer altijd de Covid-19 maatregelen van jouw lokale sportaanbieder en/of trainingsfaciliteit, zij worden uiteindelijk verantwoordelijk gehouden ter plaatse voor handhaving. Voor hen is het ook een moeilijke tijd, pas je dus aan. Het zou vervelend zijn als het gedrag van wedstrijdsporters zou bijdragen aan verzwaring van lokale maatregelen.

Voor de Nederlandse wintersporters verzamelen wij de laatst beschikbare informatie op https://www.wintersport.nl/vereniging/coronaprotocol met o.a. links naar de overheid, https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport, waarin de laatste regels worden uitgelegd. Ook publiceren wij op Nederlandse Ski Vereniging website beslissingen omtrent wedstrijden, opleidingen en andere evenementen.

Wedstrijden buitenland
Voor wedstrijden in het buitenland geldt dat je rekening moet houden met vroegere deadlines voor aanmelden! Meld je nog steed aan via sportsecretariaat@wintersport.nl (dus niet Carla persoonlijk), zodat Carla én Bianca samen jouw aanmeldingen zo snel mogelijk kunnen verwerken. Zorg dat je de officiële uitnodiging voor een wedstrijd goed doorleest, let dus niet alleen op de mogelijk langere aanmeldtijd, maar ook eventuele Covid-19 voorzorgsmaatregelen voor quota, trainen, deelname en huisvesting. Ook kan het zijn dat er een maximaal aantal begeleiders is toegestaan, omdat sommige wedstrijden/evenementen maar een beperkt aantal personen mogen toelaten.

Het sportsecretariaat en ik staan klaar om jullie te helpen er een zo goed mogelijk wedstrijdseizoen van te maken. Samen zullen we met wederzijds respect en geduld ook deze tijd overwinnen.

Topsport
Voor topsport gelden bepaalde uitzonderingen met trainen in Nederland, maar dit geldt dus vooral voor sporters uit topsport- en focusprogramma’s op Papendal. Bepaalde topsporters die bijvoorbeeld naar een code rood gebied moeten reizen, moeten zich bij terugkomst aan dezelfde regels committeren als andere reizigers die uit risicogebieden terugkomen. Lees meer NOC*NSF bronmateriaal op https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport.

FIS Covid-19 Hub
De FIS heeft op haar website een FIS Covid-19 Hub ingericht, waar je alle informatie kunt vinden over deelname aan wedstrijden. Het zijn voornamelijk worldcup regels, maar wellicht dat bij internationale wedstrijden de lokale organisatie deze regels handhaaft. Zo kan het in een uitnodiging voor een wedstrijd staan dat je een verplichte test moet ondergaan of overleggen, let op dat dit dus ook extra kosten met zich mee kan brengen. Zo is voor bijvoorbeeld worldcup ski atleten onlangs een Covid paspoort aangekondigd om de atleten, staf en organisaties te helpen. De FAQ is een handige tool!

Reizen
Voor het reizen moet je de kleurcodes van alle landen betrokken bij jouw reis checken, want elk land heeft eigen in- en uitreis regels. Zwitserland vereist bijvoorbeeld altijd quarantaine, ongeacht een maximaal 72-uur oud negatief uitgevallen testbewijs. De NSkiV committeert zich aan de overheid, dus check https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-op-vakantie-gaan voor de actuele reisadviezen en mogelijkheden.

Dingen om rekening mee te houden:
- Mag ik vrij doorreizen in de landen waar ik doorheen moet, voordat ik mijn bestemming bereik?
- Moet ik bijvoorbeeld een negatief uitgevallen Covid-19 testbewijs van maximaal 72 uur oud hebben?
- Moet ik documenten tekenen of overleggen tijdens het reizen met gezondheidsverklaringen en/of persoonsgegevens t.b.v. eventueel contactonderzoek?
- Moet ik in quarantaine bij aankomst op bestemming?
- Wat zijn de lokale leefregels? (lockdown, mondkapjesplicht, skiliftgebruik, sporten en trainen, slapen of eten bijvoorbeeld)
- Heb ik mogelijkheden om bij eventuele lockdown te blijven?
- Wat zijn de consequenties bij terugkomst?
- Ben ik juist verzekerd?
- Hoe lang blijf ik?

De situatie in NL en ter plaatse in het buitenland verandert natuurlijk ook. Als je plant om 6 weken te gaan, dan ziet de wereld er wellicht weer anders uit. Ik zou wel altijd rekening houden met eventueel langer of korter verblijf.

Verzekering en dekking
Check onze reisverzekering Q&A over corona, kleurcodes en dekkingen https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/511988/veelgestelde-vragen-over-het-corona-virus-en-de-reisverzekering. Neem bij twijfel contact met de afdeling verzekering op.

Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan heb je altijd de laatste stand van zaken!

Ik hoop dat deze informatie helpt juiste keuzes te maken en oplossingen te vinden om te kunnen blijven genieten van wintersport. Mocht je extra informatie hebben die nuttig is om te delen, stuur mij een bericht en ik kijk of ik het ergens op kan plaatsen indien mogelijk en zinvol.

Groetjes Pepijn

Met vriendelijke groet,
Nederlandse Ski Vereniging

Pepijn van Schijndel
Coordinator Topsport en Talentherkenning