Freestyle Holland

topbanner_-rookies1
topbanner_-combi-frontflipF
topbanner_-robinstefanie (kopie 1)
topbanner_-cross
topbanner_-fhwt1
topbanner_-sponsoren
topbanner_-treintje1
topbanner_-floran2
topbanner_-floran1
topbanner_-rookies2
topbanner_-treintje
topbanner_-clubkampioen
topbanner_-robinstefanie
topbanner_-spread1

Goed NK voor Freestyle Holland

18 april 2024

In een zonovergoten St. Anton werden afgelopen weekend de Nederlandse kampioenschappen freestyle moguls en dual moguls georganiseerd. De wedstrijd werd gelijktijdig gehouden met de FIS Alp tour, een wedstrijdformat waarin alle leeftijden mogulskiërs mogen starten, dit keer met een totaalveld van 86 deelnemers. Naast Nederland, hielden ook Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Duitsland binnen deze wedstrijd hun nationale kampioenschappen.

Hoofdtrainer Casper Doppen en onze 7 deelnemers (Pepijn van Haaren, Arne en Olaf Platschorre, Floris Geenen, Terrence Chen, Mick Meekes en Sjors Tenbült) waren van de partij, samen met een groot aantal supporters en ouders.

Bekijk hier alle foto's

Donderdag slijp- en wax-clinic
Voor de Freestyle Holland deelnemers en hun ouders begon het programma al op donderdagavond met een slijp- en wax-clinic, gegeven door Casper. In deze clinic van een uur kwamen op interactieve wijze alle basis-aspecten van het slijpen en waxen van skies aan de orde.


Vrijdag training
De vrijdag begon voor onze kids met een basistechniek training op de piste, met oefeningen gericht op mogul-techniek.
Vanaf het eind van de ochtend was er voor alle categorieën de eerste training op de wedstrijd piste, gelegen op de zwarte piste bovenaan de Rendl bahn. De sneeuwcondities waren gelukkig goed ondanks de hoge temperaturen.


Zaterdag NK Moguls
Zaterdag werden de single moguls wedstrijden geskied. De deelnemers werden al om 09:00 uur op de piste verwacht waar, na een korte training, de wedstrijden werden afgewerkt in leeftijdscategorieën van jong naar oud. De jonge skiers hadden de uitdaging dat de moguls nog hard en ijzig waren in de ochtend en de landingen vol met grote brokken ijs. Maar dapper skieden ze hun beste runs en streden om het podium. Voor de FIS-skiërs was het juist de uitdaging dat de moguls tegen de middag enorm zacht en diep werden.


Zondag NK Dual Moguls
Op zondag werd er gestreden om de dual moguls titels. In de duals skiën de atleten in een afvalrace met z’n tweeën tegen elkaar. De snelheden liggen dan nog hoger dan in de single wedstrijden, waardoor ook de sprongen nog spectaculairder worden! Bij de jongste deelnemers zagen we mooie sprongen als spread, daffy 360 en twister-spread (even voor de kenners ;-) ). De oudere FIS-deelnemers spongen jumps als back-mute, backcross, backfull en d-spin en dat gecombineerd met hoge snelheden in de slushy moguls! De Nederlandse deelnemers wisten zich goed staande te houden in het Internationale deelnemersveld en behaalden ook daar mooie resultaten. De skiers werden beide dagen luidkeels aangemoedigd door het lokale publiek, teamgenoten en door de meegereisde familieleden. Het was een geweldig evenement en een mooie afsluiting van het seizoen!
Felicitaties aan de Nederlands kampioenen!


Er werd gestreden om de titels in verschillende categoriën: U15-dames, U13-U15-heren, FIS-dames en FIS-heren. Bij de heren werd Mika Martin Nederlands kampioen U13-U15, gevolgd door Jules Willems op een tweede plaats en Arne Platschorre op een derde plek.
Zondag werden de titels aan de Nederlands kampioenen op de dual moguls uitgereikt. Bij de U13-U15-heren was het op zondag Mick Mekes die de titel wist te grijpen. Mika Martin eindigde op een tweede plek en Ole Moonemans werd derde. Daarnaast hadden Pepijn, Olaf, Floris, Terrence en Sjors mooie persoonlijke resultaten gehaald in zowel de zaterdag als de zondag ! Iets waar ze allemaal trots op mogen zijn.


Namens het bestuur van harte proficiat allemaal !!